Prikbord

Nieuws & agenda

Op "sjiek" richting de rode loper!

SV2022

Vandaag namen de leerlingen van de groepen 8 definitief afscheid van hun basisschoolperiode én afscheid van de Talententuin of van CSN IvOO. En dat deden ze in stijl! Allemaal feestelijk gekleed en vervoerd in een luxe auto maakten ze hun entree richting rode loper. Daarna wachtte nog een Italiaanse maaltijd en werd de avond afgesloten met een disco. De DJ zorgde voor een boel sfeer en een onvergetelijke avond. We wensen alle schoolverlaters heel veel succes op hun nieuwe school. Hier nog een keer álle schoolverlaters in het “sjiek” op de rode loper met een feestelijk glaasje kinderchampagne en verdere foto's van de onvergetelijke avond!

Salade uit eigen tuin!

Groente

Op de Talententuin onderhouden de leerlingen van diverse groepen een mooie groentetuin. Na een lange tijd van zaaien en onderhoud is het langzaam tijd om ook te oogsten. De kleuters hebben gisteren sla geoogst uit de tuin en hier een heerlijke en gezonde salade van gemaakt. Het was smullen!

Talentenochtend thema "afval"

Talentochtend

Vandaag stond het thema “afval” centraal in alweer de laatste Talentenochtend van het jaar. De leerlingen hebben afval opgeruimd rondom de school, geknutseld met afval of met materiaal dat niet meer echt gebruikt wordt. Er werd gekookt met producten die over waren van het kamp, dit om voedselverspilling te voorkomen. Op deze manier hebben we samen geleerd om op een goede manier met afval om te gaan. Het was een leuke en leerzame ochtend.

"Samen sterk levert Klassewerk"
Klassenwerk
Succes mag gevierd worden! De middenbouwleerlingen van onze school hebben het afgelopen jaar extra aanbod gekregen op sociaal-emotioneel gebied van 4 nieuwe teamleden van Hai-5 en Somnium. Na een jaar blijkt dat de vaardigheden van de leerlingen verbeterd zijn en de samenwerking tussen zorg en onderwijs prettig is. Kortom alle betrokkenen zijn tevreden over de pilot.
En extra goed nieuws: we mogen nog een jaar door! Dat betekent dat wederom een aantal groepen van de Talententuin dit extra aanbod gaat krijgen volgend jaar. Met de betrokken leerkrachten en zorgcollega's hebben we dit vanmiddag gevierd!
Schoolreisje 2022

SchoolreisSchoolreis1

Vandaag stond het jaarlijkse schoolreisje op het programma. De groepen van de onderbouw hebben een leuke dag gehad in Bokrijk! Na een gezellige busrit was het tijd om te rennen, spelen, klimmen en glijden in de speeltuin. Het plezier straalde van de gezichtjes af.

De groepen van de midden- en bovenbouw van onze school, samen met de bovenbouwgroepen van CSN SO locatie Mariënwaard, zijn naar Toverland geweest. Ook hier was het een fantastische dag, prachtig weer, leuke attracties en een hele goede sfeer! Een topdag voor alle kids!

Schoolverlaterskamp 2022

Kamp

Dag 1: Wat een héérlijke dag. Na een fijne fietsrit richting Stein, was het tijd voor het opzetten en inrichten van de tenten. Dank jullie wel Theo en Fabian voor de hulp daarbij. Natuurlijk ook de ouders en overigen die hielpen met het vervoeren van de bagage! Na de lekkere soep met pannenkoeken, waarvoor dank aan juf Gemma, was het tijd voor workshops en de boksclinic van Verhaegen Sports Gym. De dag werd afgesloten met een avondspel. Spannend...! Het duurde even voordat alle oogjes later wilden sluiten en de rust in Stein een feit was. Op naar dag 2!

 

Dag 2: Een pittige dag. Raften op de Maas met weinig stroming...wat hebben we hard moeten peddelen....
's Avonds was er een heerlijke BBQ verzorgd door Claud von Berg. We sloten de avond af met kampvuur samen met Kiki, die ons begeleidde op gitaar. Op naar dag 3!
 
Dag 3: De dag begon met een beetje regen. Een goede reden om iets langer uit te slapen. Daarna op de fiets naar Glanerbrook waar we heerlijk een paar uurtjes hebben gezwommen. Na de frietjes met snacks werd er flink gedanst tijdens een spetterende disco. Een topdag!
 
Dag 4: Alweer de laatste dag van het kamp. Wat hebben we een fijne week gehad en geboft met het weer. Tijd om tenten op te ruimen en de kampplek netjes achter te laten. Onderweg naar huis genoten we van een lunch en een lekker ijsje. Daarna toch écht terug naar school. Het was super gezellig samen!
“de wereld en ik”

Talentmiddag

Vandaag was er weer een talentenmiddag op onze school. Dit keer stond het thema “de wereld en ik” centraal. In elke groep werd er gewerkt rondom bepaalde culturen. Er waren ouders die kwamen spreken, er werden lekkere hapjes gemaakt en er werden leuke liedjes gezongen. De culturen van onder andere Angola, Marokko, Afghanistan, Roemenië, Bosnië, Indonesië, Eritrea, Ghana, China en Oekraïne kwamen aan bod. Het was een leerzame en leuke middag.

Praktisch verkeersexamen

PV1PV2

Vandaag hebben de leerlingen van groep 8 deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen. Na een spannende fietstocht in de omgeving van onze school, kregen (bijna alle) leerlingen van hun juf te horen dat ze waren geslaagd. Alle geleerde theorie hebben de leerlingen vandaag in de praktijk toegepast. Voor de leerlingen een enorme opluchting! We bedanken de ouders die vandaag hebben meegeholpen aan deze ochtend. Proficiat aan alle geslaagden🎉🎉🎉 De leerlingen die het vandaag net niet gehaald hebben, krijgen binnenkort nog een herkansing.

Aanbod doelgroeparrangement

DGA

Samen met onze collega's van Hai-5 en Somnium versterken wij de sociaal-emotionele ontwikkeling van een deel van onze leerlingen met het doelgroep-arrangement. Deze extra begeleiding in de middenbouw door juf Kristel, Janine, Debbie en Manon is alweer bijna een jaar onderdeel van ons aanbod. Wij willen jullie graag laten zien welke trainingen nu gegeven worden en wat de leerlingen leren. In onderstaande video wordt het aanbod uitgelegd.

Bezoek aan RTV Maastricht

RTV Maastricht

De leerlingen van de groep van juf Maureen en juf Bianca hebben een bezoek gebracht aan RTV Maastricht. Het bezoek stond onder leiding van Sjors Abeling. Dit ter afsluiting van het E-art project. Een interessante, leerzame en leuke rondleiding!

Verkeersles "dode hoek"

Dode hoek

Wat een leerzame ochtend voor de schoolverlaters: de werkmannen van o.a. Besix Infra, die momenteel werkzaamheden verrichten op de Meerssenerweg, boden aan de leerlingen te wijzen op het gevaar van de dode hoek van een vrachtauto. De leerlingen konden zelf ervaren wat de chauffeur wel en niet kan zien. Ze werden gewezen op de gevaren en kregen tips hoe hiermee om te gaan.

Bezoek Amerikaanse begraafplaats

Kerkhof

Vandaag hebben de schoolverlaters een bezoek gebracht aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. De rondleiding langs de graven, met de vele verhalen, maakt ieder jaar weer indruk. Het is voor iedereen een aanrader om dit kerkhof te bezoeken.

Bezoek aan fotomuseum

Fotomuseum

De leerlingen van juf Elly hebben in het kader van de cultuurlessen, een bezoek gebracht aan het fotomuseum op het Vrijthof. In dit museum zijn o.a. prachtige foto’s van graffiti kunstwerken te zien. Daarnaast hebben de kinderen op the wall hun eigen naam in graffiti letters geschreven. Het was een gezellig en leerzaam uitstapje met de cultuurbus van Maastricht.

vignet “De Gezonde School”
Gezonde school
De Talententuin is gezond 🍏🍎💪🏻💪🏻
Onze school heeft het vignet “De Gezonde School” behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat! Zo zorgen we samen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.
Voor meer informatie kijk op de site: www.gezondeschool.nl
Bezoek zorgcentrum Beukeloord

Beukeloord

Donderdag 12 mei zijn de leerlingen van de groep van juf Dominique en juf Irma op bezoek geweest bij zorgcentrum Beukeloord in Meerssen. De kinderen hebben geholpen met het planten van zomerbloeiers. 🌺🌹🌸🌷
Zowel de kinderen, begeleiders als bewoners hebben genoten van deze gezellige activiteit en elkaars aanwezigheid!
Stem mee!
plein
We hebben je hulp nodig!
We zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein.
Zodat er een supermooi verkeersplein op onze speelplaats gemaakt kan worden.
En jouw stem kan ons helpen dit verkeersplein te winnen.
Stem vóór 25 mei op ons via anwb.nl/verkeerspleinen #anwb 
 
Koningsspelen

Koningsspelen

Vandaag hebben alle leerlingen van onze school deelgenomen aan de Koningsspelen. Er was een spetterende sportdag, mede georganiseerd door de studenten van het CIOS. Daarnaast hebben de kinderen genoten van een heerlijke Koningslunch. Het was een feestelijke, gezellige dag. We wensen iedereen een fijne meivakantie!

22 aprilLees verder
Journalisten in groep 8

Krantenartikel

De leerlingen van groep I8 ondervonden de afgelopen weken hoe het is om journalist te zijn. Deze lessen stonden onder leiding van Sjors Abeling van het project E-ART. Zo mochten de leerlingen zelf een nep-krantenartikel schrijven en maakten zij samen een eigen krant. Knap hoor!

21 aprilLees verder
Letterfeest in groep 3

Letterfeest

Wat hebben we genoten vandaag en wat zijn we trots op onze toppers uit de groepen B, van juf Vera en juf Wieteke en juf Renée en juf Simone. Ze kennen namelijk alle letters!!

 

Vandaag was het dan zover: Het LETTERFEEEST🥳🥳🥳🥳🥳

 

Letterkoekjes gebakken, letter bingo en letterspeurtocht en daarna de grote uitreiking in de aula, wat een topdag!

 

Allemaal een echt diploma gekregen van juf Ellen met een mega-applaus van heel veel papa's, mama's, opa's en oma's!!!

20 aprilLees verder
Voorjaarsmarkt

voorjaarsmarkt3

Het was een gezellige, drukke middag. Ouders hebben prachtige werkstukken kunnen kopen, door de leerlingen gemaakt. Er waren prachtige prijzen te winnen met de tombola. Daarnaast hebben onze oud-collega’s heerlijke wafels gebakken. Dus al met al een zéér geslaagde voorjaarsmarkt. 

13 aprilLees verder
Voorjaarsmarkt

Voorjaarsmarkt

Woensdag 13 april, vindt de voorjaarsmarkt plaats. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur zijn alle kinderen, ouders, opa's, oma's en anderen welkom op school. In samenwerking met de ouderraad zijn er diverse acties. Zo zal er ook een Tombola zijn. Hiervoor kunt u lootjes kopen. Bij de kraampjes zijn er werkstukken te koop die rondom het thema Lente gemaakt zijn.

10 aprilLees verder
Koekjes voor Beukeloord

Koekjes

Gisteren, tijdens onze Talentenochtend, hebben de leerlingen van onze school koekjes gebakken voor de bewoners van Zorgcentrum Beukeloord in Meerssen. Vandaag hebben de kinderen dit lekkers langs gebracht . Wat waren de bewoners blij bij met deze traktatie!

7 aprilLees verder
“Zorgen voor een ander”

Helpen

“Zorgen voor een ander”, dit thema stond vandaag centraal tijdens onze Talentenochtend. Alle leerlingen hebben op diverse locaties de handen uit de mouwen gestoken. Bij Fort Willem en bij Villa Kanjel werden de speeltuin, het terras en de omgeving klaar gemaakt voor de opening a.s. zaterdag. Rondom de school werd er rommel geprikt. In de keuken werden koekjes gebakken voor anderen. De jongste leerlingen hebben een bezoek gebracht aan de kinderboerderij Daalhof. Het was een leuke geslaagde dag. Het geeft een goed gevoel om iets voor een ander te doen😀

6 aprilLees verder
The Daily Mile

Daily mile

Een aantal groepen van onze school doet mee met “the Daily Mile”. De leerlingen wandelen of rennen gedurende 10 dagen elke dag ongeveer 15 minuten (1 Engelse mijl). Deze actie past natuurlijk perfect bij onze “gezonde school”.

5 aprilLees verder
Kalender
Leerlingen vrij vanaf 12.30 uur
21 oktoberLees verder
Herfstvakantie
24 oktoberLees verder
Studiedag alle leerlingenvrij
6 decemberLees verder
Kerstmarkt
21 decemberLees verder
Kerstvakantie
26 decemberLees verder
Carnavalsvakantie
20 februariLees verder
Studiedag alle leerlingen vrij
8 maartLees verder
Pasen
10 aprilLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren