Prikbord

Nieuws & agenda

Schoolverlaterskamp 2022

Kamp

Dag 1: Wat een héérlijke dag. Na een fijne fietsrit richting Stein, was het tijd voor het opzetten en inrichten van de tenten. Dank jullie wel Theo en Fabian voor de hulp daarbij. Natuurlijk ook de ouders en overigen die hielpen met het vervoeren van de bagage! Na de lekkere soep met pannenkoeken, waarvoor dank aan juf Gemma, was het tijd voor workshops en de boksclinic van Verhaegen Sports Gym. De dag werd afgesloten met een avondspel. Spannend...! Het duurde even voordat alle oogjes later wilden sluiten en de rust in Stein een feit was. Op naar dag 2!

“de wereld en ik”

Talentmiddag

Vandaag was er weer een talentenmiddag op onze school. Dit keer stond het thema “de wereld en ik” centraal. In elke groep werd er gewerkt rondom bepaalde culturen. Er waren ouders die kwamen spreken, er werden lekkere hapjes gemaakt en er werden leuke liedjes gezongen. De culturen van onder andere Angola, Marokko, Afghanistan, Roemenië, Bosnië, Indonesië, Eritrea, Ghana, China en Oekraïne kwamen aan bod. Het was een leerzame en leuke middag.

Praktisch verkeersexamen

PV1PV2

Vandaag hebben de leerlingen van groep 8 deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen. Na een spannende fietstocht in de omgeving van onze school, kregen (bijna alle) leerlingen van hun juf te horen dat ze waren geslaagd. Alle geleerde theorie hebben de leerlingen vandaag in de praktijk toegepast. Voor de leerlingen een enorme opluchting! We bedanken de ouders die vandaag hebben meegeholpen aan deze ochtend. Proficiat aan alle geslaagden🎉🎉🎉 De leerlingen die het vandaag net niet gehaald hebben, krijgen binnenkort nog een herkansing.

Aanbod doelgroeparrangement

DGA

Samen met onze collega's van Hai-5 en Somnium versterken wij de sociaal-emotionele ontwikkeling van een deel van onze leerlingen met het doelgroep-arrangement. Deze extra begeleiding in de middenbouw door juf Kristel, Janine, Debbie en Manon is alweer bijna een jaar onderdeel van ons aanbod. Wij willen jullie graag laten zien welke trainingen nu gegeven worden en wat de leerlingen leren. In onderstaande video wordt het aanbod uitgelegd.

Bezoek aan RTV Maastricht

RTV Maastricht

De leerlingen van de groep van juf Maureen en juf Bianca hebben een bezoek gebracht aan RTV Maastricht. Het bezoek stond onder leiding van Sjors Abeling. Dit ter afsluiting van het E-art project. Een interessante, leerzame en leuke rondleiding!

Verkeersles "dode hoek"

Dode hoek

Wat een leerzame ochtend voor de schoolverlaters: de werkmannen van o.a. Besix Infra, die momenteel werkzaamheden verrichten op de Meerssenerweg, boden aan de leerlingen te wijzen op het gevaar van de dode hoek van een vrachtauto. De leerlingen konden zelf ervaren wat de chauffeur wel en niet kan zien. Ze werden gewezen op de gevaren en kregen tips hoe hiermee om te gaan.

Bezoek Amerikaanse begraafplaats

Kerkhof

Vandaag hebben de schoolverlaters een bezoek gebracht aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. De rondleiding langs de graven, met de vele verhalen, maakt ieder jaar weer indruk. Het is voor iedereen een aanrader om dit kerkhof te bezoeken.

Bezoek aan fotomuseum

Fotomuseum

De leerlingen van juf Elly hebben in het kader van de cultuurlessen, een bezoek gebracht aan het fotomuseum op het Vrijthof. In dit museum zijn o.a. prachtige foto’s van graffiti kunstwerken te zien. Daarnaast hebben de kinderen op the wall hun eigen naam in graffiti letters geschreven. Het was een gezellig en leerzaam uitstapje met de cultuurbus van Maastricht.

vignet “De Gezonde School”
Gezonde school
De Talententuin is gezond 🍏🍎💪🏻💪🏻
Onze school heeft het vignet “De Gezonde School” behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat! Zo zorgen we samen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.
Voor meer informatie kijk op de site: www.gezondeschool.nl
Bezoek zorgcentrum Beukeloord

Beukeloord

Donderdag 12 mei zijn de leerlingen van de groep van juf Dominique en juf Irma op bezoek geweest bij zorgcentrum Beukeloord in Meerssen. De kinderen hebben geholpen met het planten van zomerbloeiers. 🌺🌹🌸🌷
Zowel de kinderen, begeleiders als bewoners hebben genoten van deze gezellige activiteit en elkaars aanwezigheid!
Stem mee!
plein
We hebben je hulp nodig!
We zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein.
Zodat er een supermooi verkeersplein op onze speelplaats gemaakt kan worden.
En jouw stem kan ons helpen dit verkeersplein te winnen.
Stem vóór 25 mei op ons via anwb.nl/verkeerspleinen #anwb 
 
Koningsspelen

Koningsspelen

Vandaag hebben alle leerlingen van onze school deelgenomen aan de Koningsspelen. Er was een spetterende sportdag, mede georganiseerd door de studenten van het CIOS. Daarnaast hebben de kinderen genoten van een heerlijke Koningslunch. Het was een feestelijke, gezellige dag. We wensen iedereen een fijne meivakantie!

22 aprilLees verder
Journalisten in groep 8

Krantenartikel

De leerlingen van groep I8 ondervonden de afgelopen weken hoe het is om journalist te zijn. Deze lessen stonden onder leiding van Sjors Abeling van het project E-ART. Zo mochten de leerlingen zelf een nep-krantenartikel schrijven en maakten zij samen een eigen krant. Knap hoor!

21 aprilLees verder
Letterfeest in groep 3

Letterfeest

Wat hebben we genoten vandaag en wat zijn we trots op onze toppers uit de groepen B, van juf Vera en juf Wieteke en juf Renée en juf Simone. Ze kennen namelijk alle letters!!

 

Vandaag was het dan zover: Het LETTERFEEEST🥳🥳🥳🥳🥳

 

Letterkoekjes gebakken, letter bingo en letterspeurtocht en daarna de grote uitreiking in de aula, wat een topdag!

 

Allemaal een echt diploma gekregen van juf Ellen met een mega-applaus van heel veel papa's, mama's, opa's en oma's!!!

20 aprilLees verder
Voorjaarsmarkt

voorjaarsmarkt3

Het was een gezellige, drukke middag. Ouders hebben prachtige werkstukken kunnen kopen, door de leerlingen gemaakt. Er waren prachtige prijzen te winnen met de tombola. Daarnaast hebben onze oud-collega’s heerlijke wafels gebakken. Dus al met al een zéér geslaagde voorjaarsmarkt. 

13 aprilLees verder
Voorjaarsmarkt

Voorjaarsmarkt

Woensdag 13 april, vindt de voorjaarsmarkt plaats. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur zijn alle kinderen, ouders, opa's, oma's en anderen welkom op school. In samenwerking met de ouderraad zijn er diverse acties. Zo zal er ook een Tombola zijn. Hiervoor kunt u lootjes kopen. Bij de kraampjes zijn er werkstukken te koop die rondom het thema Lente gemaakt zijn.

10 aprilLees verder
Koekjes voor Beukeloord

Koekjes

Gisteren, tijdens onze Talentenochtend, hebben de leerlingen van onze school koekjes gebakken voor de bewoners van Zorgcentrum Beukeloord in Meerssen. Vandaag hebben de kinderen dit lekkers langs gebracht . Wat waren de bewoners blij bij met deze traktatie!

7 aprilLees verder
“Zorgen voor een ander”

Helpen

“Zorgen voor een ander”, dit thema stond vandaag centraal tijdens onze Talentenochtend. Alle leerlingen hebben op diverse locaties de handen uit de mouwen gestoken. Bij Fort Willem en bij Villa Kanjel werden de speeltuin, het terras en de omgeving klaar gemaakt voor de opening a.s. zaterdag. Rondom de school werd er rommel geprikt. In de keuken werden koekjes gebakken voor anderen. De jongste leerlingen hebben een bezoek gebracht aan de kinderboerderij Daalhof. Het was een leuke geslaagde dag. Het geeft een goed gevoel om iets voor een ander te doen😀

6 aprilLees verder
The Daily Mile

Daily mile

Een aantal groepen van onze school doet mee met “the Daily Mile”. De leerlingen wandelen of rennen gedurende 10 dagen elke dag ongeveer 15 minuten (1 Engelse mijl). Deze actie past natuurlijk perfect bij onze “gezonde school”.

5 aprilLees verder
Bezoek Groene Loper

bezoek groene Loper

De jongste en oudste leerlingen hebben vandaag (in de achtertuin van onze school) een bezoek gebracht aan de plaats waar een mooie fietsbrug wordt gebouwd. Deze brug is een onderdeel van de Groene Loper. Interessant om te zien wat er allemaal bij dit project komt kijken.

22 maartLees verder
Thema “dierentuin” kleuterbouw

Thema “dierentuin” in de kleuterbouw 1Thema “dierentuin” in de kleuterbouw 2

De kleuterbouw werkt de komende 4 weken rondom het thema “dierentuin”. Verschillende dieren worden bestudeerd en verzorgd. Er worden kaartjes gekocht om de dieren te bekijken en er worden verschillende hokken gebouwd. Daarnaast leren de leerlingen rekenen met dierenvoer, worden plattegronden gemaakt én ze leren aan het begin van de lente ook over de jonge dieren. Succes en plezier gegarandeerd de komende weken.

11 maartLees verder
Wat ‘nne sjoene daag

wat unne daag1wat unne daag2wat unne daag3

Wat ‘nne sjoene daag was het. Vrijdag stond onze school natuurlijk helemaal in het teken van carnaval. Het was een fantastische middag. Samen dansen, springen, mooie optredens en iets lekkers te eten en drinken. Van heel jong tot oud, iedereen had genoten. Omdat onze school de danswedstrijd van de Tempeleers gewonnen had, was er een mooi optreden van de Köp met hun winnend carnavalsliedje. In de middag was er als afsluiter een spetterend optreden van niemand minder dan John Tana. Volg hem op instagram @johntanaofficieel. Veer winse uuch allemaol 'nne fantastische vastelaovend!

25 februariLees verder
Tempeleers op school

Tempeleers

Gisteren heeft een afvaardiging van de Tempeleers Mestreech een aantal gastlessen verzorgd op onze school. De tradities en gebruiken van de carnaval werden op een leuke, enthousiaste manier aan de leerlingen uitgelegd. De kinderen vonden het geweldig en zijn nu helemaal voorbereid om de komende dagen zich lekker uit te leven.

24 februariLees verder
Vastelaovend op de Talententuin

Denske

Nog een paar dagen en dan is het zover, Vastelaovend op de Talententuin. Komende vrijdag is er groot feest bij ons op school. Om alvast in de stemming te komen hebben de leerlingen meegedaan aan een danswedstrijd van Tempeleers Mestreech. De leerlingen hebben het “Vastelaovendsdenske 2022” enthousiast gedanst en gezongen, Alaaf!

23 februariLees verder
Kalender
Schoolreisje
Einde schoolkamp
MR
Talentmiddag
Schoolverlaters avond
Rapporten
Laatste schooldag
Studiedag 11 alle leerlingen vrij
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren