Prikbord

Nieuws & agenda

Groep 8 gala en einde schooljaar

Het schooljaar is alweer voorbij! Wat hebben we een leuk jaar gehad en ontzettend veel geleerd. 

We hebben het jaar afgesloten met een prachtig schoolgala voor onze schoolverlaters van de groepen 8. De andere leerlingen zien we volgend jaar weer. Fijne vakantie allemaal! 

Moestuin

Je zou het niet elke dag zeggen, maar het is toch echt al een tijdje lente. Daarom is Juf Gemma met de onderbouwleerlingen alweer druk in de weer geweest in onze eigen moestuin. Er is gezaaid, de verschillende planten groeien volop en hopelijk kunnen we over een tijdje oogsten. Deze verse groenten worden dan in onze leskeuken verwerkt tot heerlijke gerechten.

Koningsspelen

Op de laatste dag voor de meivakantie vieren we de Koningsspelen. Een gezellige dag boordevol spelletjes. We begonnen met een lekker ontbijtje en zijn daarna de hele dag buiten geweest. En daarna lekker vakantie!

26 aprilLees verder
Suikerfeest

Op de dagen van het suikerfeest hedden kinderen en juf Dzeneta zelfgemaakte lekkernijen meegenomen om Eid al-Fitr (het suikerfeest) te vieren. De groepen van juf Simone, juf Dzeneta en meester Tonny deden dit samen. Een feest om gezellig samen te zijn en samen te delen!

17 aprilLees verder
Carnaval

Inmiddels is de carnavalsvakantie alweer voorbij en zijn we weer ontzettend hard aan het werk. Maar wat hebben we het leuk gehad. Onze eigen juf Lisa was prinses en ook in de school hadden we een prachtig Prinsenpaar. 

Een korte terugblik op deze leuke dagen. 

21 februariLees verder
D'n oetslover

Wat zijn we trots! 

Onze kinderen hebben bij het MUMC de prijs 'D'n Oetslover' gewonnen. We deden mee in de wedstrijd voor carnaval. 

Al maanden waren we druk in de weer om iets moois te maken rondom het thema 'Snoep'. En dat is gelukt! 

 

We hebben met onze wagen ook nog meegereden in de optocht van Meerssen. Hoe sjiek is dat!?!

12 februariLees verder
Talentdag

Onze laatste Talentdag stond in het teken van techniek. De leerlingen hebben zelf een flipperkast gemaakt van een houten plank, spijkers en elastieken. Dat zorgt voor gegarandeerd spelplezier! 

Ook zijn er leerlingen naar een fietswerkplaats geweest. Daar zijn heel wat banden geplakt! 

Verder hebben we nog gewerkt aan sterke bruggen over tafels en hebben we proefjes gedaan met waterdruk en zeep. 

 

1 februariLees verder
Bezoek aan de kasteeltuin

De groep van juf Elly en juf Irma en de leerlingen van meester Mike hebben in het kader van Toon je Talent een bezoek gebracht met de cultuurbus aan de kasteeltuin van buitenplaats kasteel Wijlre. De komende weken wordt er in het kader van dit project op school geknutseld. Het was een leerzame en leuke activiteit.

27 septemberLees verder
Visieschilderij

Voor de zomervakantie is er druk gewerkt aan een schilderij in de hal. De afgebeelde boom geeft onze visie op het onderwijs weer. De boom is vormgegeven door Josiene Reijnders en enkele leerlingen van de school.
Vorige week maandag hebben we daar even bij stil gestaan met een onthulling van het schilderij en hebben we de betrokken leerlingen en mevrouw Reijnders bedankt voor hun inzet en het prachtige resultaat. 

27 septemberLees verder
GIPS project

Onze school doet elk jaar weer mee aan het GIPS project.

Vanmiddag waren de groep van juf Elly & juf Irma en meester Ray & juf Sandra aan de beurt.

 

Het GIPS (Gehandicapten Informatie Project op Scholen) is een voorlichtingsproject gericht op de hoogste groepen van het basisonderwijs.
De doelstelling van het project is kinderen vertrouwd maken met het begrip handicap. Tijdens het project kunnen ze zien en ervaren wat het is om een handicap te hebben en hoe mensen daarmee om kunnen gaan.

 

Deze lessen blijven voor leerlingen en leerkrachten altijd boeiend en leerzaam. De komende 3 donderdagen zijn deze vrijwilligers op onze school om te werken met de schoolverlaters.

25 septemberLees verder
Nieuwe schooltijden

Schooltijden

Komend schooljaar starten we op de Talententuin met nieuwe schooltijden. Vanaf 28 augustus starten we elke dag om 08.45 uur en eindigen om 14.15 uur. De inlooptijd start om 08.35 uur. Lees voor meer info het bericht op onze website of via Social School.

“Experileer”

Experileer

Afgelopen week hebben de leerlingen van groep 7 en 8 een bezoek gebracht aan . Dit is een combinatie van experimenteren en leren. In een inspirerend lokaal, gelegen op locatie VMBO Maastricht, werden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van Ontdekkend, Onderzoekend, Ontwerpend en Ondernemend leren. De doelstelling van Experileer is: “gewoon doen”. De leerlingen hebben een inspirerende, leerzame en plezierige ochtend gehad.

'kastelen en ridders'

Kastelen

In het kader van de talentochtend over 'kastelen en ridders' gingen de kleuters naar een echt kasteel. De leerlingen klommen in de toren, bekeken een toilet uit de middeleeuwen, namen een kijkje in de eetzaal, slaapkamer, feestzaal én de gevangenis. Na het eten en drinken sprongen ze nog op het springkussen en konden ze Middeleeuwse spelletjes spelen!

verkeerssituatie officieel geopend
Weg
Nieuwe verkeerssituatie officieel geopend!
Na de asfaltering van de onverharde rijstrook in de wintermaanden, was het wachten op de belijning. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente is het plan uitgewerkt en heeft er overleg plaats gevonden met La Grande Suisse (het crematorium). Ook is er een parkeervak voor fietsers/scooters/brommers gerealiseerd. Hiervoor hebben de leerlingen uit de leerlingenraad een bord ontworpen.
Deze week heeft wethouder Johan Pas de nieuwe situatie feestelijk geopend. Na afloop werden de kinderen getrakteerd op een lekker ijsje.
Aan alle leerlingen is een kaart uitgedeeld worden waarop te zien is, hoe de verkeersroute zal lopen. Daarbij is er een route voor gemotoriseerd vervoer en fietsers.
Hopelijk draagt dit allemaal bij aan een veilige verkeerssituatie rondom onze school.
Schoolkamp
kamp 2023
Dag 1:
Na een mooie fietstocht kwamen we aan in Stein en waren we blij verrast dat al vele tenten op zijn plek stonden dankzij behulpzame ouders. Dankjewel!!
's Middags stonden workshops op het programma: boksclinic, midgetgolf, kruisboogschieten, beautyworkshop.
Daarna een gezellige BBQ met kampvuur en afsluitend lasergamen.
Toen de tenten in op zoek naar slaap...!
 
Dag 2:
De dag gestart met spek en ei en vers brood gesponsord door SoDeliciousmaastricht . Daarna op de fiets naar Geleen waar we heerlijk hebben gezwommen. De gezonde snacks (fruitrepen en appels) kregen we van de PLUS Quaedvlieg Amby. De avond werd afgesloten met pasta van juf Gemma en een disco!
 
Dag 3:
Na een heerlijk ontbijt was het tijd om op te ruimen. Ook hier waren weer enkele ouders aanwezig om hulp te bieden. Dankjewel!
Ook een dankjewel aan Erido Events & Entertainment voor de disco, alle collega's en vrijwilligers die hulp boden!
Na een picknick, gesponsord door Jumbo Franciscus Romanusweg Maastricht en een ijsje bij Coco ijssalon was het dan toch echt tijd om naar huis te gaan.
 
We kunnen terugkijken op een super kamp!!
 
De visieboom

Visie

De visieboom van de Talententuin begint langzaam vorm te krijgen. Vandaag heeft een aantal kinderen, samen met de moeder van juf Lisa, weer verder geschilderd. De kinderen hebben vanmiddag genoten van deze creatieve activiteit.

Praktisch verkeersexamen

Fiets

Vandaag hebben de leerlingen van groep 8 deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen. Na een spannende fietstocht in de omgeving van onze school, kregen (bijna alle) leerlingen van hun juf te horen dat ze waren geslaagd. Alle geleerde theorie hebben de leerlingen vandaag in de praktijk toegepast. Voor de leerlingen een enorme opluchting! We bedanken de ouders die vandaag hebben meegeholpen. Proficiat aan alle geslaagden🎉

Fiets1

Naar de schoolbieb!

Bieb

Elke 2 weken gaan de kinderen van klas A2 op donderdagmiddag naar de schoolbieb. Vandaag had een klasgenootje een bosje verse munt uit de tuin meegenomen. Daar hebben we lekkere thee van gemaakt en opgedronken tijdens het lezen van ons gekozen boek uit de bibliotheek!

infomercial DGA

DGA3

Alweer een nieuwe infomercial van het doelgroepenarrangement.

 

Veel kijkplezier!

 

 

bezoek Amerikaanse begraafplaats in Margraten

AK

De leerlingen van groep 8 hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Voorafgaand aan dit bezoek hebben de schoolverlaters in de klas ruime aandacht besteed aan WO I en WO II. Ze hebben o.a. gesproken over "Het dagboek van Anne Frank", over 4 en 5 mei en natuurlijk ook over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De leerkracht heeft het boek "Groeten van Leo" voorgelezen. Een boek dat gaat over een jongetje dat tijdens de tweede wereldoorlog in kamp Westerbork heeft gewoond. Ook het boek "Het geheim van opa", geschreven door Jacques Vriens, is voorgelezen. De kinderen hebben vandaag van een gids bijzondere en indrukwekkende verhalen gehoord. Ook hebben ze een mooi bloemstuk bij het adoptiegraf van onze school gelegd, waar Arthur W. Flowers begraven ligt.

Jaarboek Maastricht

Jaarboek

Al meer dan 65 jaar wordt het jaarboek Maastricht gemaakt. Stichting jaarboek Maastricht zocht naar mogelijkheden om de jeugd te betrekken bij het jaarboek. Voor de leerlingen is dit een unieke kans om hun basisschooltijd in beeld te brengen. Een mooie herinnering voor deze leerlingen.


Ook de leerlingen van groep 8 van de Talententuin hebben hieraan deelgenomen. De afgelopen weken zijn zij aan de slag gegaan met het schrijven van teksten en hebben ze een overzicht gemaakt van alle activiteiten die dit schooljaar aan bod zijn gekomen. Dit zal gebundeld worden tot een jaarboek: het jaarboek Maastricht, editie Talententuin Maastricht.

Alle leerlingen van groep 8 ontvangen een eigen exemplaar. Maar we kunnen ons voorstellen dat familieleden, vrienden of andere betrokkenen dit bijzondere jaarboek óók willen aanschaffen! Het jaarboek kost € 22,50 euro.


Via onderstaande link kan het boek besteld worden. Let op: bestellen kan tot uiterlijk 2 juli 2023.

 

https://jaarboekmaastricht.nl/jaarboek-groep-8-2023-talententuin/

Koningsspelen

Koningsspelen

Vandaag hebben alle leerlingen van onze school deelgenomen aan de Koningsspelen👑🤴🎉. Er was een spetterende sport- en spellendag. Daarnaast hebben de kinderen genoten van een heerlijke Koningslunch. Het was een feestelijke, gezellige dag. We wensen iedereen een fijne meivakantie!

21 aprilLees verder
DIA eindtoets
Dia 1
Afgelopen dinsdag en donderdag heeft een groot aantal schoolverlaters de DIA eindtoets gemaakt. De onderdelen taalverzorging, rekenen, begrijpend lezen en woordenschat zijn getoetst.
Nu is het wachten op de uitslag.🙏🙏 🙏
Compliment aan alle leerlingen voor hun inzet en doorzettingsvermogen!
20 aprilLees verder
Talentenboom!

TB1

Over een paar weken is onze school een kunstwerk rijker! Gisteren heeft de moeder van juf Lisa al veel werk verzet. Samen met een aantal bovenbouwleerlingen is er een schets ontworpen voor de visieboom van de Talententuin. Voor de uiteindelijke tekening is uit elke tekening een onderdeel gekozen en verwerkt. Inmiddels staat de schets op de muur! Na de vakantie wordt deze geschilderd en komen al onze waarden eraan te hangen.

19 aprilLees verder
De lente begint....
Fruit
De fruitbomen, die de schoolverlaters samen met de kleuters op 31 januari jl. hebben geplant, krijgen al knopjes. Het appelboompje staat zelfs al in de bloei. Op dit moment wordt er door de schoolverlaters en de kleuters weer hard gewerkt in onze schooltuin. De aardappels zijn al gepoot. We houden jullie op de hoogte.
4 aprilLees verder
Schoolvoetbaltoernooi

Schoolvoetbal

Vorige week heeft onze school met maar liefst 2 teams meegedaan aan het jaarlijks schoolvoetbaltoernooi van Maastricht. De prestaties waren goed, er was mooi samenspel te zien en het plezier spatte ervan af. Helaas hebben beide teams net de finale gemist, maar de leerlingen hebben het fantastisch gedaan💪🏻💪🏻 💪🏻

20 maartLees verder
Talentenochtend!

Talentenochtend

Vandaag stond er weer een Talentenochtend op het programma. Er stond deze morgen geen thema centraal, maar de leerkrachten en leerlingen kregen alle vrijheid om hun eigen talenten te laten zien. Koken, knutselen, dansen, ict en nog veel meer disciplines. De sfeer was gezellig en leerzaam!

16 maartLees verder
Jaarboek Maastricht

JB

Een aantal leerlingen van de groepen 8 levert dit jaar een bijdrage aan het jaarboek van Maastricht. Een bezoek aan boekhandel Dominicanen met alle leerlingen was een intro op dit gebeuren. We houden jullie op de hoogte!

9 maartLees verder
Infomercial DGA

DGA2

Wij tonen u graag de nieuwe infomercial over het doelgroeparrangement. 5 groepen van onze school krijgen extra aanbod van onze collega's om de sociale en emotionele vaardigheden van de leerlingen te versterken. In bijgevoegde video nemen we u mee in beelden van het groepsaanbod waarin de leerlingen op de juiste manier leren te overleggen, samenwerken en samen spelen.

 

Veel kijkplezier!

1 maartLees verder
Wat ‘nne sjoene daag

Carnaval23

Wat ‘nne sjoene daag vandaag op onze school. 🇬🇳🇬🇳🇬🇳 De ochtend stond natuurlijk helemaal in het teken van carnaval. Samen dansen, springen, optredens en iets lekkers te eten en drinken. Van heel jong tot oud, iedereen heeft vandaag genoten. Veer winse uuch allemaol 'nne fantastische vastelaovend!

17 februariLees verder
Vastelaovends expositie

MuMC

Een aantal groepen van onze school heeft de afgelopen dagen hard gewerkt aan de knutselwerkstukken voor de Vastelaovends expositie in het Academisch Ziekenhuis. Komende zaterdag is de officiële opening. Alle werkstukken blijven 2 weken lang te zien in het MUMC🎉🎉🎉

 

De afgelopen weken zijn onze werkstukken voor de Vastelaovends expositie tentoongesteld in het ziekenhuis. Het leverde ons een mooie derde prijs op.🏆
 
Gisteren hebben Prins Wouter en Prinses Gwen van de C.V. De Aanhawwersj uit Meerssen het laatste frietje bij onze kunstwerken gegeten. Vandaag zijn alle werkstukken terug naar school gebracht en geplaatst in onze feestzaal. 🥳🥳
14 februariLees verder
En het prinsenpaar is.....
Prins
Gisteren zijn op onze school de nieuwe Prins en Prinses uitgeroepen. Op het mooi versierde podium kwamen Prinses Nina en Prins Jaivey tevoorschijn. Zij werden uitgeroepen door leden van de Tempeleers Mestreech. 🎉🎉🎉 . De Tempeleers zijn inmiddels vaste gasten op onze school. Een aantal leden heeft deze week ook nog een carnavalsles verzorgd, waarvoor veel dank.
Komende week gaat ons Prinsenpaar voorop in de carnaval. Vrijdagochtend is het grote feest in onze zaal. ALAAF ALAAF ALAAF🟥🟨🟩
11 februariLees verder
Proeftoets schoolverlaters
Dia 3
De leerlingen van groep 8 hebben afgelopen week gewerkt aan de DIA-proeftoets.
Op het programma stond: taalverzorging, rekenen, begrijpend lezen en woordenschat. Dit was een goede voorbereiding op de echte DIA-toets, die dinsdag 18 en donderdag 20 april afgenomen wordt. 💪🏻💪🏻💪🏻
10 februariLees verder
Talentmiddag "geschiedenis"

TM

Afgelopen dinsdag stond er weer een talentenmiddag op het programma. Zowel op school als buitenshuis werden diverse activiteiten rondom het thema “geschiedenis” georganiseerd. In de keuken werden gerechten van vroeger gekookt. Er werd een bezoek gebracht aan kasteel Hoensbroek en aan de steenkolenmijn in Valkenburg. Daarnaast was er gastdocent Twaine Weijenberg. Hij verzorgt vaker rondleidingen op het Amerikaans kerkhof in Margraten. Hij vertelde boeiend over de 2e WO. Het was een leerzame en leuke middag!

7 februariLees verder
Fruitbomen geplant
Boom
Vandaag hebben de leerlingen van juf Elly, juf Bianca en juf Maureen en een aantal kleuters samen fruitbomen geplant. Juf Gemma en mevrouw Nelle Driessen van CNME hebben dit op een heel fijne manier begeleid. Waarvoor een dikke dankjewel! Nu is het wachten op de eerste oogst 🍎🍐🍒
31 januariLees verder
Mad Science
Mad
Vandaag was een professor van Mad Science op onze school. Alle kinderen konden kennismaken met te gekke proefjes op het gebied van techniek. Mad Science start binnenkort een cursus op De Talententuin. Alle kinderen die een flyer mee naar huis krijgen, kunnen zich hiervoor inschrijven. Tijdens deze cursus gaan kinderen aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. Een welkome afwisseling na een drukke schooldag!
31 januariLees verder
Sneeuwpret

Sneeuw

Gisteren was er sinds lange tijd weer eens sneeuwpret voor onze kinderen. Tijdens de grote pauze mochten de liefhebbers zich heerlijk uitleven in de sneeuw ⛄️. Dit levert altijd mooie plaatjes op!

21 januariLees verder
Scholentour MVV
MVV
Vandaag heeft een drietal spelers van MVV een bezoek gebracht aan onze school. De leerlingen van de eindgroepen hebben in onze gymzaal op een sportieve manier kennis mogen maken met de spelers. Daarnaast hebben ze kunnen luisteren naar de verhalen over het leven van een profvoetballer. Als kers op de taart mogen de leerlingen binnenkort een wedstrijd van MVV bezoeken. Hoe leuk is dat?
17 januariLees verder
project "Lang lang geleden"

Project

Vandaag hebben de leerlingen van juf Elly een bezoek gebracht aan het Natuur-historisch museum. Dit bezoek is de start van het project "Lang lang geleden" van Toon je Talent. Het was een leuk en leerzaam uitstapje naar dit mooie museum.

10 januariLees verder
Prettige Feestdagen!

Feestdagen

Namens alle personeel van de Talententuin Maastricht wensen we iedereen prettige kerstdagen 🎄en een heel gelukkig nieuwjaar🎉🎉

23 decemberLees verder
Kerstmarkt

Kerstmarkt

Vandaag heeft op onze school weer de traditionele kerstmarkt plaatsgevonden. Alle groepen hebben afgelopen week schitterende werkstukken geknutseld. Er was heerlijk eten en drinken. Daarnaast waren er fantastische prijzen bij onze bingo. Natuurlijk werd alles muzikaal opgeluisterd door een koortje en een aantal leerkrachten op instrumenten. Het was een hele gezellige middag. Een speciaal woord van dank aan de vele hulpouders en oud collega’s voor de fantastische hulp deze week!

22 decemberLees verder
Doelgroepenarrangement

DGA2

Het doelgroeparrangement draait nog steeds op volle toeren en dat blijft ook zo in 2023!

Wilt u weten welk aanbod de leerlingen hebben gekregen van juf Manon, Kristel, Janine, Debbie, Evie & Joyce de afgelopen maanden? Check dan het filmpje 😀

20 decemberLees verder
Bezoek schaatsbaan

Schaatsen

Een aantal groepen van onze school heeft deze week een bezoek gebracht aan de kerstmarkt op het Vrijthof. De leerlingen van de hoogste groepen mochten donderdag lekker samen een uurtje gaan schaatsen. Het was heel gezellig en leuk om de leerlingen ( en leerkrachten ) samen te zien schaatsen op het ijs. We willen de ouders, opa’s en oma’s bedanken voor het vervoer naar de stad.

17 decemberLees verder
Basketbal toernooi

Basketbal

Afgelopen woensdag heeft een aantal leerlingen deelgenomen aan een basketbal toernooi op basisschool De Letterdoes. Onze leerlingen hebben hun huid daar duur verkocht en een puike prestatie geleverd. Op 14 december volgen de finales en natuurlijk zijn wij dan weer van de partij 💪🏻💪🏻💪🏻.

2 decemberLees verder
Speculaaskoeken bakken

Speculaas

De voorbereidingen op het Sinterklaasfeest zijn in volle gang. De groepen van juf Lisa en meester Ger en juf Maureen en juf Bianca hebben tijdens de kookles al gevulde speculaaskoeken gebakken. Alle ingrediënten afwegen, alles goed kneden en dan in de oven. “Het heerlijk avondje kan gaan beginnen”.

1 decemberLees verder
Techniek en Wetenschap
W&T
Vandaag was er weer een nieuwe Talentenochtend op onze school. Deze dag stond in het teken van techniek en wetenschap. De leerlingen van groep 7 en 8 konden kiezen uit diverse workshops. Het repareren en het uit elkaar halen van fietsen stond centraal bij de vrijwilligers van de Ruggesteun van de Basiliek in Meerssen. De kinderen hebben hier in de werkplaats heerlijk kunnen sleutelen aan fietsen. Veel dank aan deze vrijwilligers voor de warme ontvangst en de leuke activiteit.
Op school hebben de kinderen gebouwd met constructiemateriaal, geknutseld wetenschappelijke proefjes uitgevoerd en er werd gesport. Allemaal in het teken van techniek. Het was een leuke leerzame middag.
23 novemberLees verder
Geldrekenen met Praktijkgroep

Geldrekenen

De leerlingen uit de praktijkgroep rekenen van juf Elly en juf Dominique zijn deze week aan het oefenen met geld. Vandaag stond het gepast betalen centraal. Door samen te werken aan deze opdrachten, leren de kinderen op een speelse manier rekenen met geld💰 💰 💰

19 novemberLees verder
Koken met groep 8

Koken groep 8

Groep 8 van meester Ger en juf Lisa heeft vandaag weer lekker gekookt. De leerlingen hebben pittige noodles met groenten en/of kip gemaakt! Het was weer smullen geblazen.

18 novemberLees verder
Nationaal schoolontbijt

Schoolontbijt

Vanmorgen heeft onze school deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen zijn gestart met een gezond ontbijt. De kinderen hebben geleerd dat het belangrijk is om de dag te starten met een gezonde maaltijd. Natuurlijk was het ook gezellig om samen zo de schooldag te beginnen.🥚🥖🥣🌶️

10 novemberLees verder
Kookles in groep 8

Kookles groep 8

De groep van juf Elly en juf Dominique heeft haar eerste kookles gehad. Vandaag stond een echt herfstgerecht op het menu: hete bliksem met worst, gemaakt met verse ingrediënten. Het was weer smullen!

20 oktoberLees verder
Dansvoorstelling Cultuurboost
Cultuurboost
Op maandag heeft de groep van meester Roger en juf Diana dit jaar Toon Je Talent. Deze groep doet namelijk mee aan de CULTUURBOOST. Juf Anouk heeft de leerlingen de afgelopen weken hele mooie dansmoves geleerd 💃 tijdens de danslessen. Bij de laatste dansles van vandaag waren ook ouders 👫 uitgenodigd om mee te doen. De leerlingen hebben in een korte voorstelling hun danstalent 🕺 geshowd. Na de vakantie start de klas met het onderdeel beeldend 🎨.
18 oktoberLees verder
Doelgroepenarrangement

Klassewerk

Ook dit schooljaar verzorgen onze collega’s van Hai-5 en Somnium weer trainingen aan verschillende leerlingen om hun sociaal-emotionele vaardigheden en eigen ontwikkeling nóg meer te stimuleren! In onderstaand filmpje krijgt u weer meer te zien over dit mooie project.

17 oktoberLees verder
Gi-Ga-Groen
GGG3
Vandaag hebben we de afsluiting van de Kinderboekenweek gecombineerd met onze talentenmiddag. In de ochtend was John Hawinkels op school om te vertellen over zijn boeken "Olifantenvlucht" en "de Olifantentoren". We werden in de gymzaal opgewacht door een grote olifant. Geen echte natuurlijk, maar een groot opblaasexemplaar.
Bij de jongste leerlingen van onze school kwam schrijfster Trees Verburg enthousiast voorlezen. Een woord van dank aan deze schrijvers en aan boekhandel Boekhandel Dominicanen die dit mede mogelijk heeft gemaakt.
In de middag waren er verschillende groepjes die op de GI-GA-Groene toer gingen. Een groep ging aan de slag met waterdiertjes, een andere groep ging uileballen uitpluizen en er was een groep die op bezoek ging bij de schaapsherder. Hier kregen ze een demonstratie schapendrijven door Jill, de hond van herder Kim. Ook de leerlingen van de bovenbouw hadden de keuze uit diverse workshops. Zo was er info over vleermuizen en werd er geknutseld.
Na school was er als afsluiting van de Kinderboekenweek een tentoonstelling voor ouders en leerlingen. De bezoekers werden getrakteerd op lekkere "groene" hapjes en er was de mogelijkheid om rechtstreeks van de aanwezige kinderboekenschrijvers Trees Verburg (Oscar de schildpad) en John Hawinkels (de Olifantentoren) boeken te kopen. Het was een geslaagde vrijdag.
14 oktoberLees verder
Gips-project deel 2

Gips 2

Ook de leerlingen van de groep van meester Ger en juf Lisa ( aangevuld met leerlingen van juf Maureen en juf Bianca ), zijn gestart met de praktische opdrachten van het GIPS project.

7 oktoberLees verder
Opening Kinderboekenweek

KBW

Deze week hebben we op onze school de Kinderboekenweek feestelijk geopend. De komende dagen worden er extra veel (lees) activiteiten georganiseerd rondom het thema “Giga groen”. Afgelopen woensdag zijn de leerlingen de natuur in gegaan, hebben geknutseld en geluisterd naar mooie verhalen. Daarnaast werd er, onder leiding van onze geliefde oud-collega’s, heerlijke courgette soep gekookt.

5 oktoberLees verder
Manon Berns te gast
Manon Berns
Deze week stond er weer een aantal leerzame activiteiten gepland. In de groep van meester Ray en juf Bianca was er bezoek van kinderboekenschrijfster Manon Berns. Zij vertelde heel enthousiast over de “blockbusters” en hun avonturen met de Nachtwacht in de grotten van Maastricht. Dit ter voorbereiding van een project van kaleidoscoop.
30 septemberLees verder
GIPS-project groep 8

Gips

Onze school doet elk jaar weer mee aan het GIPS project. Vanmiddag was de groep van juf Elly en juf Dominique (en de helft van de groep van juf Maureen en juf Bianca) aan de beurt. Tijdens dit project ervaren de leerlingen hoe het is om te leven met een beperking. Deze lessen blijven voor leerlingen en leerkrachten altijd boeiend en leerzaam. De kinderen gingen in gesprek met onze gasten van het project. Er werden interessante vragen over het omgaan met een handicap gesteld. De komende 3 donderdagen zijn deze vrijwilligers op onze school om te werken met de schoolverlaters. 

22 septemberLees verder
Op "sjiek" richting de rode loper!

SV2022

Vandaag namen de leerlingen van de groepen 8 definitief afscheid van hun basisschoolperiode én afscheid van de Talententuin of van CSN IvOO. En dat deden ze in stijl! Allemaal feestelijk gekleed en vervoerd in een luxe auto maakten ze hun entree richting rode loper. Daarna wachtte nog een Italiaanse maaltijd en werd de avond afgesloten met een disco. De DJ zorgde voor een boel sfeer en een onvergetelijke avond. We wensen alle schoolverlaters heel veel succes op hun nieuwe school. Hier nog een keer álle schoolverlaters in het “sjiek” op de rode loper met een feestelijk glaasje kinderchampagne en verdere foto's van de onvergetelijke avond!

Salade uit eigen tuin!

Groente

Op de Talententuin onderhouden de leerlingen van diverse groepen een mooie groentetuin. Na een lange tijd van zaaien en onderhoud is het langzaam tijd om ook te oogsten. De kleuters hebben gisteren sla geoogst uit de tuin en hier een heerlijke en gezonde salade van gemaakt. Het was smullen!

Talentenochtend thema "afval"

Talentochtend

Vandaag stond het thema “afval” centraal in alweer de laatste Talentenochtend van het jaar. De leerlingen hebben afval opgeruimd rondom de school, geknutseld met afval of met materiaal dat niet meer echt gebruikt wordt. Er werd gekookt met producten die over waren van het kamp, dit om voedselverspilling te voorkomen. Op deze manier hebben we samen geleerd om op een goede manier met afval om te gaan. Het was een leuke en leerzame ochtend.

"Samen sterk levert Klassewerk"
Klassenwerk
Succes mag gevierd worden! De middenbouwleerlingen van onze school hebben het afgelopen jaar extra aanbod gekregen op sociaal-emotioneel gebied van 4 nieuwe teamleden van Hai-5 en Somnium. Na een jaar blijkt dat de vaardigheden van de leerlingen verbeterd zijn en de samenwerking tussen zorg en onderwijs prettig is. Kortom alle betrokkenen zijn tevreden over de pilot.
En extra goed nieuws: we mogen nog een jaar door! Dat betekent dat wederom een aantal groepen van de Talententuin dit extra aanbod gaat krijgen volgend jaar. Met de betrokken leerkrachten en zorgcollega's hebben we dit vanmiddag gevierd!
Schoolreisje 2022

SchoolreisSchoolreis1

Vandaag stond het jaarlijkse schoolreisje op het programma. De groepen van de onderbouw hebben een leuke dag gehad in Bokrijk! Na een gezellige busrit was het tijd om te rennen, spelen, klimmen en glijden in de speeltuin. Het plezier straalde van de gezichtjes af.

De groepen van de midden- en bovenbouw van onze school, samen met de bovenbouwgroepen van CSN SO locatie Mariënwaard, zijn naar Toverland geweest. Ook hier was het een fantastische dag, prachtig weer, leuke attracties en een hele goede sfeer! Een topdag voor alle kids!

Schoolverlaterskamp 2022

Kamp

Dag 1: Wat een héérlijke dag. Na een fijne fietsrit richting Stein, was het tijd voor het opzetten en inrichten van de tenten. Dank jullie wel Theo en Fabian voor de hulp daarbij. Natuurlijk ook de ouders en overigen die hielpen met het vervoeren van de bagage! Na de lekkere soep met pannenkoeken, waarvoor dank aan juf Gemma, was het tijd voor workshops en de boksclinic van Verhaegen Sports Gym. De dag werd afgesloten met een avondspel. Spannend...! Het duurde even voordat alle oogjes later wilden sluiten en de rust in Stein een feit was. Op naar dag 2!

 

Dag 2: Een pittige dag. Raften op de Maas met weinig stroming...wat hebben we hard moeten peddelen....
's Avonds was er een heerlijke BBQ verzorgd door Claud von Berg. We sloten de avond af met kampvuur samen met Kiki, die ons begeleidde op gitaar. Op naar dag 3!
 
Dag 3: De dag begon met een beetje regen. Een goede reden om iets langer uit te slapen. Daarna op de fiets naar Glanerbrook waar we heerlijk een paar uurtjes hebben gezwommen. Na de frietjes met snacks werd er flink gedanst tijdens een spetterende disco. Een topdag!
 
Dag 4: Alweer de laatste dag van het kamp. Wat hebben we een fijne week gehad en geboft met het weer. Tijd om tenten op te ruimen en de kampplek netjes achter te laten. Onderweg naar huis genoten we van een lunch en een lekker ijsje. Daarna toch écht terug naar school. Het was super gezellig samen!
“de wereld en ik”

Talentmiddag

Vandaag was er weer een talentenmiddag op onze school. Dit keer stond het thema “de wereld en ik” centraal. In elke groep werd er gewerkt rondom bepaalde culturen. Er waren ouders die kwamen spreken, er werden lekkere hapjes gemaakt en er werden leuke liedjes gezongen. De culturen van onder andere Angola, Marokko, Afghanistan, Roemenië, Bosnië, Indonesië, Eritrea, Ghana, China en Oekraïne kwamen aan bod. Het was een leerzame en leuke middag.

Praktisch verkeersexamen

PV1PV2

Vandaag hebben de leerlingen van groep 8 deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen. Na een spannende fietstocht in de omgeving van onze school, kregen (bijna alle) leerlingen van hun juf te horen dat ze waren geslaagd. Alle geleerde theorie hebben de leerlingen vandaag in de praktijk toegepast. Voor de leerlingen een enorme opluchting! We bedanken de ouders die vandaag hebben meegeholpen aan deze ochtend. Proficiat aan alle geslaagden🎉🎉🎉 De leerlingen die het vandaag net niet gehaald hebben, krijgen binnenkort nog een herkansing.

Aanbod doelgroeparrangement

DGA

Samen met onze collega's van Hai-5 en Somnium versterken wij de sociaal-emotionele ontwikkeling van een deel van onze leerlingen met het doelgroep-arrangement. Deze extra begeleiding in de middenbouw door juf Kristel, Janine, Debbie en Manon is alweer bijna een jaar onderdeel van ons aanbod. Wij willen jullie graag laten zien welke trainingen nu gegeven worden en wat de leerlingen leren. In onderstaande video wordt het aanbod uitgelegd.

Bezoek aan RTV Maastricht

RTV Maastricht

De leerlingen van de groep van juf Maureen en juf Bianca hebben een bezoek gebracht aan RTV Maastricht. Het bezoek stond onder leiding van Sjors Abeling. Dit ter afsluiting van het E-art project. Een interessante, leerzame en leuke rondleiding!

Verkeersles "dode hoek"

Dode hoek

Wat een leerzame ochtend voor de schoolverlaters: de werkmannen van o.a. Besix Infra, die momenteel werkzaamheden verrichten op de Meerssenerweg, boden aan de leerlingen te wijzen op het gevaar van de dode hoek van een vrachtauto. De leerlingen konden zelf ervaren wat de chauffeur wel en niet kan zien. Ze werden gewezen op de gevaren en kregen tips hoe hiermee om te gaan.

Bezoek Amerikaanse begraafplaats

Kerkhof

Vandaag hebben de schoolverlaters een bezoek gebracht aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. De rondleiding langs de graven, met de vele verhalen, maakt ieder jaar weer indruk. Het is voor iedereen een aanrader om dit kerkhof te bezoeken.

Bezoek aan fotomuseum

Fotomuseum

De leerlingen van juf Elly hebben in het kader van de cultuurlessen, een bezoek gebracht aan het fotomuseum op het Vrijthof. In dit museum zijn o.a. prachtige foto’s van graffiti kunstwerken te zien. Daarnaast hebben de kinderen op the wall hun eigen naam in graffiti letters geschreven. Het was een gezellig en leerzaam uitstapje met de cultuurbus van Maastricht.

vignet “De Gezonde School”
Gezonde school
De Talententuin is gezond 🍏🍎💪🏻💪🏻
Onze school heeft het vignet “De Gezonde School” behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat! Zo zorgen we samen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.
Voor meer informatie kijk op de site: www.gezondeschool.nl
Bezoek zorgcentrum Beukeloord

Beukeloord

Donderdag 12 mei zijn de leerlingen van de groep van juf Dominique en juf Irma op bezoek geweest bij zorgcentrum Beukeloord in Meerssen. De kinderen hebben geholpen met het planten van zomerbloeiers. 🌺🌹🌸🌷
Zowel de kinderen, begeleiders als bewoners hebben genoten van deze gezellige activiteit en elkaars aanwezigheid!
Stem mee!
plein
We hebben je hulp nodig!
We zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein.
Zodat er een supermooi verkeersplein op onze speelplaats gemaakt kan worden.
En jouw stem kan ons helpen dit verkeersplein te winnen.
Stem vóór 25 mei op ons via anwb.nl/verkeerspleinen #anwb 
 
Koningsspelen

Koningsspelen

Vandaag hebben alle leerlingen van onze school deelgenomen aan de Koningsspelen. Er was een spetterende sportdag, mede georganiseerd door de studenten van het CIOS. Daarnaast hebben de kinderen genoten van een heerlijke Koningslunch. Het was een feestelijke, gezellige dag. We wensen iedereen een fijne meivakantie!

22 aprilLees verder
Journalisten in groep 8

Krantenartikel

De leerlingen van groep I8 ondervonden de afgelopen weken hoe het is om journalist te zijn. Deze lessen stonden onder leiding van Sjors Abeling van het project E-ART. Zo mochten de leerlingen zelf een nep-krantenartikel schrijven en maakten zij samen een eigen krant. Knap hoor!

21 aprilLees verder
Letterfeest in groep 3

Letterfeest

Wat hebben we genoten vandaag en wat zijn we trots op onze toppers uit de groepen B, van juf Vera en juf Wieteke en juf Renée en juf Simone. Ze kennen namelijk alle letters!!

 

Vandaag was het dan zover: Het LETTERFEEEST🥳🥳🥳🥳🥳

 

Letterkoekjes gebakken, letter bingo en letterspeurtocht en daarna de grote uitreiking in de aula, wat een topdag!

 

Allemaal een echt diploma gekregen van juf Ellen met een mega-applaus van heel veel papa's, mama's, opa's en oma's!!!

20 aprilLees verder
Voorjaarsmarkt

voorjaarsmarkt3

Het was een gezellige, drukke middag. Ouders hebben prachtige werkstukken kunnen kopen, door de leerlingen gemaakt. Er waren prachtige prijzen te winnen met de tombola. Daarnaast hebben onze oud-collega’s heerlijke wafels gebakken. Dus al met al een zéér geslaagde voorjaarsmarkt. 

13 aprilLees verder
Voorjaarsmarkt

Voorjaarsmarkt

Woensdag 13 april, vindt de voorjaarsmarkt plaats. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur zijn alle kinderen, ouders, opa's, oma's en anderen welkom op school. In samenwerking met de ouderraad zijn er diverse acties. Zo zal er ook een Tombola zijn. Hiervoor kunt u lootjes kopen. Bij de kraampjes zijn er werkstukken te koop die rondom het thema Lente gemaakt zijn.

10 aprilLees verder
Koekjes voor Beukeloord

Koekjes

Gisteren, tijdens onze Talentenochtend, hebben de leerlingen van onze school koekjes gebakken voor de bewoners van Zorgcentrum Beukeloord in Meerssen. Vandaag hebben de kinderen dit lekkers langs gebracht . Wat waren de bewoners blij bij met deze traktatie!

7 aprilLees verder
“Zorgen voor een ander”

Helpen

“Zorgen voor een ander”, dit thema stond vandaag centraal tijdens onze Talentenochtend. Alle leerlingen hebben op diverse locaties de handen uit de mouwen gestoken. Bij Fort Willem en bij Villa Kanjel werden de speeltuin, het terras en de omgeving klaar gemaakt voor de opening a.s. zaterdag. Rondom de school werd er rommel geprikt. In de keuken werden koekjes gebakken voor anderen. De jongste leerlingen hebben een bezoek gebracht aan de kinderboerderij Daalhof. Het was een leuke geslaagde dag. Het geeft een goed gevoel om iets voor een ander te doen😀

6 aprilLees verder
The Daily Mile

Daily mile

Een aantal groepen van onze school doet mee met “the Daily Mile”. De leerlingen wandelen of rennen gedurende 10 dagen elke dag ongeveer 15 minuten (1 Engelse mijl). Deze actie past natuurlijk perfect bij onze “gezonde school”.

5 aprilLees verder
Bezoek Groene Loper

bezoek groene Loper

De jongste en oudste leerlingen hebben vandaag (in de achtertuin van onze school) een bezoek gebracht aan de plaats waar een mooie fietsbrug wordt gebouwd. Deze brug is een onderdeel van de Groene Loper. Interessant om te zien wat er allemaal bij dit project komt kijken.

22 maartLees verder
Thema “dierentuin” kleuterbouw

Thema “dierentuin” in de kleuterbouw 1Thema “dierentuin” in de kleuterbouw 2

De kleuterbouw werkt de komende 4 weken rondom het thema “dierentuin”. Verschillende dieren worden bestudeerd en verzorgd. Er worden kaartjes gekocht om de dieren te bekijken en er worden verschillende hokken gebouwd. Daarnaast leren de leerlingen rekenen met dierenvoer, worden plattegronden gemaakt én ze leren aan het begin van de lente ook over de jonge dieren. Succes en plezier gegarandeerd de komende weken.

11 maartLees verder
Wat ‘nne sjoene daag

wat unne daag1wat unne daag2wat unne daag3

Wat ‘nne sjoene daag was het. Vrijdag stond onze school natuurlijk helemaal in het teken van carnaval. Het was een fantastische middag. Samen dansen, springen, mooie optredens en iets lekkers te eten en drinken. Van heel jong tot oud, iedereen had genoten. Omdat onze school de danswedstrijd van de Tempeleers gewonnen had, was er een mooi optreden van de Köp met hun winnend carnavalsliedje. In de middag was er als afsluiter een spetterend optreden van niemand minder dan John Tana. Volg hem op instagram @johntanaofficieel. Veer winse uuch allemaol 'nne fantastische vastelaovend!

25 februariLees verder
Tempeleers op school

Tempeleers

Gisteren heeft een afvaardiging van de Tempeleers Mestreech een aantal gastlessen verzorgd op onze school. De tradities en gebruiken van de carnaval werden op een leuke, enthousiaste manier aan de leerlingen uitgelegd. De kinderen vonden het geweldig en zijn nu helemaal voorbereid om de komende dagen zich lekker uit te leven.

24 februariLees verder
Vastelaovend op de Talententuin

Denske

Nog een paar dagen en dan is het zover, Vastelaovend op de Talententuin. Komende vrijdag is er groot feest bij ons op school. Om alvast in de stemming te komen hebben de leerlingen meegedaan aan een danswedstrijd van Tempeleers Mestreech. De leerlingen hebben het “Vastelaovendsdenske 2022” enthousiast gedanst en gezongen, Alaaf!

23 februariLees verder
Proefversie eindtoets schoolverlaters!

Dia 1Dia 2

Het is een spannende periode voor de leerlingen van de groepen 8. Vorige week hebben de schoolverlaters kennis gemaakt met een proefversie van de eindtoets die in april afgenomen gaat worden. Deze week krijgen bijna alle leerlingen hun advies. Wat hebben deze toppers hard gewerkt!

23 februariLees verder
Melksnorren

Melksnorren

Sinds een aantal weken krijgen onze leerlingen in de pauze een glas melk (soms karnemelk of yoghurt) aangeboden. Dit is natuurlijk lekker en gezond. Daarnaast krijgen de leerlingen ook dit jaar weer wekelijks 3 soorten groente of fruit om te proeven. We laten zien dat de Talententuin zich terecht “een gezonde school” mag noemen!

9 februariLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren