Prikbord

Nieuws & agenda

Geldrekenen met Praktijkgroep

Geldrekenen

De leerlingen uit de praktijkgroep rekenen van juf Elly en juf Dominique zijn deze week aan het oefenen met geld. Vandaag stond het gepast betalen centraal. Door samen te werken aan deze opdrachten, leren de kinderen op een speelse manier rekenen met geld💰 💰 💰

19 novemberLees verder
Koken met groep 8

Koken groep 8

Groep 8 van meester Ger en juf Lisa heeft vandaag weer lekker gekookt. De leerlingen hebben pittige noodles met groenten en/of kip gemaakt! Het was weer smullen geblazen.

18 novemberLees verder
Nationaal schoolontbijt

Schoolontbijt

Vanmorgen heeft onze school deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen zijn gestart met een gezond ontbijt. De kinderen hebben geleerd dat het belangrijk is om de dag te starten met een gezonde maaltijd. Natuurlijk was het ook gezellig om samen zo de schooldag te beginnen.🥚🥖🥣🌶️

10 novemberLees verder
Kookles in groep 8

Kookles groep 8

De groep van juf Elly en juf Dominique heeft haar eerste kookles gehad. Vandaag stond een echt herfstgerecht op het menu: hete bliksem met worst, gemaakt met verse ingrediënten. Het was weer smullen!

20 oktoberLees verder
Dansvoorstelling Cultuurboost
Cultuurboost
Op maandag heeft de groep van meester Roger en juf Diana dit jaar Toon Je Talent. Deze groep doet namelijk mee aan de CULTUURBOOST. Juf Anouk heeft de leerlingen de afgelopen weken hele mooie dansmoves geleerd 💃 tijdens de danslessen. Bij de laatste dansles van vandaag waren ook ouders 👫 uitgenodigd om mee te doen. De leerlingen hebben in een korte voorstelling hun danstalent 🕺 geshowd. Na de vakantie start de klas met het onderdeel beeldend 🎨.
18 oktoberLees verder
Doelgroepenarrangement

Klassewerk

Ook dit schooljaar verzorgen onze collega’s van Hai-5 en Somnium weer trainingen aan verschillende leerlingen om hun sociaal-emotionele vaardigheden en eigen ontwikkeling nóg meer te stimuleren! In onderstaand filmpje krijgt u weer meer te zien over dit mooie project.

17 oktoberLees verder
Gi-Ga-Groen
GGG3
Vandaag hebben we de afsluiting van de Kinderboekenweek gecombineerd met onze talentenmiddag. In de ochtend was John Hawinkels op school om te vertellen over zijn boeken "Olifantenvlucht" en "de Olifantentoren". We werden in de gymzaal opgewacht door een grote olifant. Geen echte natuurlijk, maar een groot opblaasexemplaar.
Bij de jongste leerlingen van onze school kwam schrijfster Trees Verburg enthousiast voorlezen. Een woord van dank aan deze schrijvers en aan boekhandel Boekhandel Dominicanen die dit mede mogelijk heeft gemaakt.
In de middag waren er verschillende groepjes die op de GI-GA-Groene toer gingen. Een groep ging aan de slag met waterdiertjes, een andere groep ging uileballen uitpluizen en er was een groep die op bezoek ging bij de schaapsherder. Hier kregen ze een demonstratie schapendrijven door Jill, de hond van herder Kim. Ook de leerlingen van de bovenbouw hadden de keuze uit diverse workshops. Zo was er info over vleermuizen en werd er geknutseld.
Na school was er als afsluiting van de Kinderboekenweek een tentoonstelling voor ouders en leerlingen. De bezoekers werden getrakteerd op lekkere "groene" hapjes en er was de mogelijkheid om rechtstreeks van de aanwezige kinderboekenschrijvers Trees Verburg (Oscar de schildpad) en John Hawinkels (de Olifantentoren) boeken te kopen. Het was een geslaagde vrijdag.
14 oktoberLees verder
Gips-project deel 2

Gips 2

Ook de leerlingen van de groep van meester Ger en juf Lisa ( aangevuld met leerlingen van juf Maureen en juf Bianca ), zijn gestart met de praktische opdrachten van het GIPS project.

7 oktoberLees verder
Opening Kinderboekenweek

KBW

Deze week hebben we op onze school de Kinderboekenweek feestelijk geopend. De komende dagen worden er extra veel (lees) activiteiten georganiseerd rondom het thema “Giga groen”. Afgelopen woensdag zijn de leerlingen de natuur in gegaan, hebben geknutseld en geluisterd naar mooie verhalen. Daarnaast werd er, onder leiding van onze geliefde oud-collega’s, heerlijke courgette soep gekookt.

5 oktoberLees verder
Manon Berns te gast
Manon Berns
Deze week stond er weer een aantal leerzame activiteiten gepland. In de groep van meester Ray en juf Bianca was er bezoek van kinderboekenschrijfster Manon Berns. Zij vertelde heel enthousiast over de “blockbusters” en hun avonturen met de Nachtwacht in de grotten van Maastricht. Dit ter voorbereiding van een project van kaleidoscoop.
30 septemberLees verder
GIPS-project groep 8

Gips

Onze school doet elk jaar weer mee aan het GIPS project. Vanmiddag was de groep van juf Elly en juf Dominique (en de helft van de groep van juf Maureen en juf Bianca) aan de beurt. Tijdens dit project ervaren de leerlingen hoe het is om te leven met een beperking. Deze lessen blijven voor leerlingen en leerkrachten altijd boeiend en leerzaam. De kinderen gingen in gesprek met onze gasten van het project. Er werden interessante vragen over het omgaan met een handicap gesteld. De komende 3 donderdagen zijn deze vrijwilligers op onze school om te werken met de schoolverlaters. 

22 septemberLees verder
Op "sjiek" richting de rode loper!

SV2022

Vandaag namen de leerlingen van de groepen 8 definitief afscheid van hun basisschoolperiode én afscheid van de Talententuin of van CSN IvOO. En dat deden ze in stijl! Allemaal feestelijk gekleed en vervoerd in een luxe auto maakten ze hun entree richting rode loper. Daarna wachtte nog een Italiaanse maaltijd en werd de avond afgesloten met een disco. De DJ zorgde voor een boel sfeer en een onvergetelijke avond. We wensen alle schoolverlaters heel veel succes op hun nieuwe school. Hier nog een keer álle schoolverlaters in het “sjiek” op de rode loper met een feestelijk glaasje kinderchampagne en verdere foto's van de onvergetelijke avond!

Salade uit eigen tuin!

Groente

Op de Talententuin onderhouden de leerlingen van diverse groepen een mooie groentetuin. Na een lange tijd van zaaien en onderhoud is het langzaam tijd om ook te oogsten. De kleuters hebben gisteren sla geoogst uit de tuin en hier een heerlijke en gezonde salade van gemaakt. Het was smullen!

Talentenochtend thema "afval"

Talentochtend

Vandaag stond het thema “afval” centraal in alweer de laatste Talentenochtend van het jaar. De leerlingen hebben afval opgeruimd rondom de school, geknutseld met afval of met materiaal dat niet meer echt gebruikt wordt. Er werd gekookt met producten die over waren van het kamp, dit om voedselverspilling te voorkomen. Op deze manier hebben we samen geleerd om op een goede manier met afval om te gaan. Het was een leuke en leerzame ochtend.

"Samen sterk levert Klassewerk"
Klassenwerk
Succes mag gevierd worden! De middenbouwleerlingen van onze school hebben het afgelopen jaar extra aanbod gekregen op sociaal-emotioneel gebied van 4 nieuwe teamleden van Hai-5 en Somnium. Na een jaar blijkt dat de vaardigheden van de leerlingen verbeterd zijn en de samenwerking tussen zorg en onderwijs prettig is. Kortom alle betrokkenen zijn tevreden over de pilot.
En extra goed nieuws: we mogen nog een jaar door! Dat betekent dat wederom een aantal groepen van de Talententuin dit extra aanbod gaat krijgen volgend jaar. Met de betrokken leerkrachten en zorgcollega's hebben we dit vanmiddag gevierd!
Schoolreisje 2022

SchoolreisSchoolreis1

Vandaag stond het jaarlijkse schoolreisje op het programma. De groepen van de onderbouw hebben een leuke dag gehad in Bokrijk! Na een gezellige busrit was het tijd om te rennen, spelen, klimmen en glijden in de speeltuin. Het plezier straalde van de gezichtjes af.

De groepen van de midden- en bovenbouw van onze school, samen met de bovenbouwgroepen van CSN SO locatie Mariënwaard, zijn naar Toverland geweest. Ook hier was het een fantastische dag, prachtig weer, leuke attracties en een hele goede sfeer! Een topdag voor alle kids!

Schoolverlaterskamp 2022

Kamp

Dag 1: Wat een héérlijke dag. Na een fijne fietsrit richting Stein, was het tijd voor het opzetten en inrichten van de tenten. Dank jullie wel Theo en Fabian voor de hulp daarbij. Natuurlijk ook de ouders en overigen die hielpen met het vervoeren van de bagage! Na de lekkere soep met pannenkoeken, waarvoor dank aan juf Gemma, was het tijd voor workshops en de boksclinic van Verhaegen Sports Gym. De dag werd afgesloten met een avondspel. Spannend...! Het duurde even voordat alle oogjes later wilden sluiten en de rust in Stein een feit was. Op naar dag 2!

 

Dag 2: Een pittige dag. Raften op de Maas met weinig stroming...wat hebben we hard moeten peddelen....
's Avonds was er een heerlijke BBQ verzorgd door Claud von Berg. We sloten de avond af met kampvuur samen met Kiki, die ons begeleidde op gitaar. Op naar dag 3!
 
Dag 3: De dag begon met een beetje regen. Een goede reden om iets langer uit te slapen. Daarna op de fiets naar Glanerbrook waar we heerlijk een paar uurtjes hebben gezwommen. Na de frietjes met snacks werd er flink gedanst tijdens een spetterende disco. Een topdag!
 
Dag 4: Alweer de laatste dag van het kamp. Wat hebben we een fijne week gehad en geboft met het weer. Tijd om tenten op te ruimen en de kampplek netjes achter te laten. Onderweg naar huis genoten we van een lunch en een lekker ijsje. Daarna toch écht terug naar school. Het was super gezellig samen!
“de wereld en ik”

Talentmiddag

Vandaag was er weer een talentenmiddag op onze school. Dit keer stond het thema “de wereld en ik” centraal. In elke groep werd er gewerkt rondom bepaalde culturen. Er waren ouders die kwamen spreken, er werden lekkere hapjes gemaakt en er werden leuke liedjes gezongen. De culturen van onder andere Angola, Marokko, Afghanistan, Roemenië, Bosnië, Indonesië, Eritrea, Ghana, China en Oekraïne kwamen aan bod. Het was een leerzame en leuke middag.

Praktisch verkeersexamen

PV1PV2

Vandaag hebben de leerlingen van groep 8 deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen. Na een spannende fietstocht in de omgeving van onze school, kregen (bijna alle) leerlingen van hun juf te horen dat ze waren geslaagd. Alle geleerde theorie hebben de leerlingen vandaag in de praktijk toegepast. Voor de leerlingen een enorme opluchting! We bedanken de ouders die vandaag hebben meegeholpen aan deze ochtend. Proficiat aan alle geslaagden🎉🎉🎉 De leerlingen die het vandaag net niet gehaald hebben, krijgen binnenkort nog een herkansing.

Aanbod doelgroeparrangement

DGA

Samen met onze collega's van Hai-5 en Somnium versterken wij de sociaal-emotionele ontwikkeling van een deel van onze leerlingen met het doelgroep-arrangement. Deze extra begeleiding in de middenbouw door juf Kristel, Janine, Debbie en Manon is alweer bijna een jaar onderdeel van ons aanbod. Wij willen jullie graag laten zien welke trainingen nu gegeven worden en wat de leerlingen leren. In onderstaande video wordt het aanbod uitgelegd.

Bezoek aan RTV Maastricht

RTV Maastricht

De leerlingen van de groep van juf Maureen en juf Bianca hebben een bezoek gebracht aan RTV Maastricht. Het bezoek stond onder leiding van Sjors Abeling. Dit ter afsluiting van het E-art project. Een interessante, leerzame en leuke rondleiding!

Verkeersles "dode hoek"

Dode hoek

Wat een leerzame ochtend voor de schoolverlaters: de werkmannen van o.a. Besix Infra, die momenteel werkzaamheden verrichten op de Meerssenerweg, boden aan de leerlingen te wijzen op het gevaar van de dode hoek van een vrachtauto. De leerlingen konden zelf ervaren wat de chauffeur wel en niet kan zien. Ze werden gewezen op de gevaren en kregen tips hoe hiermee om te gaan.

Bezoek Amerikaanse begraafplaats

Kerkhof

Vandaag hebben de schoolverlaters een bezoek gebracht aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. De rondleiding langs de graven, met de vele verhalen, maakt ieder jaar weer indruk. Het is voor iedereen een aanrader om dit kerkhof te bezoeken.

Bezoek aan fotomuseum

Fotomuseum

De leerlingen van juf Elly hebben in het kader van de cultuurlessen, een bezoek gebracht aan het fotomuseum op het Vrijthof. In dit museum zijn o.a. prachtige foto’s van graffiti kunstwerken te zien. Daarnaast hebben de kinderen op the wall hun eigen naam in graffiti letters geschreven. Het was een gezellig en leerzaam uitstapje met de cultuurbus van Maastricht.

Kalender
Studiedag alle leerlingenvrij
6 decemberLees verder
Kerstmarkt
21 decemberLees verder
Kerstvakantie
26 decemberLees verder
Carnavalsvakantie
20 februariLees verder
Studiedag alle leerlingen vrij
8 maartLees verder
Pasen
10 aprilLees verder
Studiedag alle leerlingen vrij
19 aprilLees verder
Meivakantie
24 aprilLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren