Prikbord

Nieuws & agenda


Gi-Ga-Groen
14 oktober
GGG3
Vandaag hebben we de afsluiting van de Kinderboekenweek gecombineerd met onze talentenmiddag. In de ochtend was John Hawinkels op school om te vertellen over zijn boeken "Olifantenvlucht" en "de Olifantentoren". We werden in de gymzaal opgewacht door een grote olifant. Geen echte natuurlijk, maar een groot opblaasexemplaar.
Bij de jongste leerlingen van onze school kwam schrijfster Trees Verburg enthousiast voorlezen. Een woord van dank aan deze schrijvers en aan boekhandel Boekhandel Dominicanen die dit mede mogelijk heeft gemaakt.
In de middag waren er verschillende groepjes die op de GI-GA-Groene toer gingen. Een groep ging aan de slag met waterdiertjes, een andere groep ging uileballen uitpluizen en er was een groep die op bezoek ging bij de schaapsherder. Hier kregen ze een demonstratie schapendrijven door Jill, de hond van herder Kim. Ook de leerlingen van de bovenbouw hadden de keuze uit diverse workshops. Zo was er info over vleermuizen en werd er geknutseld.
Na school was er als afsluiting van de Kinderboekenweek een tentoonstelling voor ouders en leerlingen. De bezoekers werden getrakteerd op lekkere "groene" hapjes en er was de mogelijkheid om rechtstreeks van de aanwezige kinderboekenschrijvers Trees Verburg (Oscar de schildpad) en John Hawinkels (de Olifantentoren) boeken te kopen. Het was een geslaagde vrijdag.

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren